Pigmentasyon
İnsan derisinin rengi, melanin adı verilen kahverengi bir pigmentten kaynaklanır. Soluk tenli insanlar çok az melanin üretirken daha koyutenli insanlar daha yüksek miktarda melanin üretirler.
Pigmentasyon | Medikal Saç Pigmentasyonu | Simülasyon | Scalp | Dövme | Micro Pigmentasyon
Pigmentasyon, uzun yıllardır vücudun çeşitli yerlerine uygulanan dövme işleminin günümüzün ihtiyaçları değerlendirilerek 2010 yılında öncelikle Londra sonrasında çeşitli dünya ülkelerinde ve Türkiye’de de kullanılmaya başlanan bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır.
Pigmentasyon uygulamasını yaygın olarak duyduğunuz medikal saç pigmentasyonu, simülasyon, scalp, dövme, micro pigmentasyon olarak da adlandırılan saç veya kaş dökülmesi yaşayan, seyrelmiş veya FUT yöntemi ile graftlerin alım bölgesinde oluşan scar izlerini kapatmak için hastaların tercih ettiği yöntemler arasında yer almaktadır.
Saç ve kaş olarak iki bölgede de kullanılabilen pigmentasyon tıpkı vücuda dövme yapılır gibi uygulanmakta olup, kıl veya noktalama teknikleri ile tedaviye başlanmaktadır. Saç ekimi operasyonları sonrasında da donör bölgeden yeterli miktarda graft çıkmaması durumunda daha sık bir görünüm elde edebilmek amacı ile de bu tedavi yöntemi uygulanabilmektedir.
Günümüzde saç ekimi işlemleri sonrasında tamamlayıcı uygulama olarak karşımıza çıkan pigmentasyon operasyonu sırasında lokal anestezi işlemi yapılarak hastanın operasyon esnasında herhangi bir ağrı hissetmemesi sağlanmaktadır. Pigmentasyon uygulaması uzun süre kalıcılık özelliği olan kişiye özel olan özel pigmentler ve cihazlar ile gerçekleşmektedir. Klasik dövme makineleri ve boyaları ile yapılan işlemlerin kalıcılık süreleri uzun olmamaktadır.
Pigmentasyon yapılacak alanı çok geniş olmayan kişilerde iki seanslık tedavi süreci olan bu uygulamanın ilk seansı normal seans olup, ikinci seansında rütuş ve kalıcılık işlemleri yapılır. Geniş alana sahip hastalarımızda ise seans miktarı artabilmekte olup, ücretsiz muayene aşamasında tüm süreç hakkında detaylı bilgi verilmektedir.
Saç seyrekliği veya kel görünüm veren saç dökülmeleri kişilere yaşlı bir görünüm katarken aynı zamanda bireylerin psikolojik olarak da olumsuz etkilenmesini sağlayabiliyor. Saç ekimi operasyonu sonrasında istediği sık görünüme ulaşamayan kişiler geçici yöntem olan her gün düzenli kullanmak gereken topik ürünlerini tercih edebiliyor, sürekli bakım gerektiren protez saç tercih edebiliyor veya daha uzun süre kalıcı olan pigmentasyon işlemini uygulatabiliyorlar.
Pigmentasyon, cerrahi müdahale gerektirmeyen bir tedavi yöntemi olduğundan saç veya kaş ekimi operasyonlarından sonra yetersiz görünen bölgelerin istediğiniz görünüme kavuşmasına katkıda bulunuyor.
Pigmentasyon Kimlere Uygulanabilir?
Saç kıran, menopoz, hamilelik, stres, hormonel, kansızlık, genetik tabanlı seyreklik, dökülme yaşayan, saç ekiminden korkan, yara, yanık izi olan yetişkinlik çağına ulaşmış her bireye daha yoğun bir görünüm kazandırmak için saç veya kaş pigmentasyonu uygulanabilir.
Pigmentasyon ile Kalıcı Dövme Arasındaki Fark
Kalıcı dövme ile simülasyon, scalp, dövme, micro pigmentasyon olarak adlandırılan pigmentasyon işlemlerinde kullanılan ekipmanlar tamamen farklı olup, kalıcılık süreleri bu cihaz, pigment ve uygulama yöntemlerine göre değişmektedir. Pigmentasyon yalnızca dermis tabakasını etkileyen, bitkisel pigmentlerle işlem yapılan ve kalıcılık süresi deriden deriye terleme, yıkanma gibi faktörlere göre iki (2) ila beş (5) yıl arasında renk tonunda açılmalar olsa da kırmızılaşma, grileşme kesinlikle yapmayan tekrar uygulanması gereken bir yöntemdir.
Pigmentasyon İşlemi Kim Tarafından ve Hangi Koşullarda Gerçekleştirilmelidir?
Medikal estetik hekimleri gözetiminde profesyonel güzellik uzmanları, micro permenant uzmanları ve hemşireler ile hijyenik ve steril ortamlarda tek kullanımlık malzemeler ile gerçekleştirilmelidir.
Pigmentasyonun Her Renk Saç ve Tene Uygulanmasında Sakınca Var mıdır?
Saç ve cilt tonunuza uygun olarak herhangi bir zararı olmayan farklı pigmentler kullanılarak tıbbi geçmiş sonrasında bölgesel anestezi yapılarak her hasta için pigmentasyon uygulaması gerçekleştirilebilir.
Pigmentasyon İşleminin Süresi Nedir ve Kaç Seans Uygulanmalıdır?
Pigmentasyon tedavisi işlem yapılacak alanın genişliğine göre üç (3) saat ile yedi (7) saat arasında gerçekleşmektedir. Operasyon bölgesi normal büyüklükte ise bir (1) ana seans ve bir (1) kontrol seansı olarak tamamlanmaktadır. Yaşa göre saç rengi ve cilt tonunda değişmeler olabildiğinden pigmentasyon işlemlerinde çok uzun süre kalıcı olan ürünler kullanılmamalıdır.
Pigmentasyon İşlemi Öncesinde Yapılması Gerekenler
Her operasyon öncesinde yapılması gerekenler gibi Pigmentasyon tedavisinden bir hafta (7 (yedi) gün) öncesinde alkol tüketilmemeli, kan sulandırıcı ilaçlar kullanılmamalı, iki (2) gün duş alınmayacağı için duş alınıp gelinmesi gerekir. Gömlek gibi düğmeli üst giyimlerin tercih edilmesi de operasyon sonrası başınızı korumak zorunda olduğunuzdan kişilere kullanım kolaylığı sağlayacaktır. Ayrıca düzenli olarak kullanılan ilaçlar var ise, operasyon öncesinde tıbbi ekibe bildirmeniz, onam formunu doldurmanız gerekmektedir.
Pigmentasyon Operasyonu Sonrasında Hastanın Dikkat Etmesi Gerekenler
Pigmentasyon tedavisi sonrasında hastaların üç (3) gün havuz, sauna, duş gibi su ile temas gerektirecek ve terlemeye sebep olabilecek etkinliklerden uzak durması gerekmektedir. Üçüncü günün sonrasındaki süreçlerde duş esnasında kullanılan şampuan ve losyon tercihlerinde doktor ve tıbbi ekibinizin önerdiği ph seviyesi düşük olanlar seçilmelidir.
Pigmentasyon Uygulaması Sonucunda Doğal Görünüm Elde Edilir mi?
Tecrübeli doktor gözetiminde profesyonel tıbbi ekip ile gerçekleştirilen uygulamalar, pigmentasyon tedavisinde kaliteli malzeme kullanımı ile doğal sonuçlar elde edilmesini kolaylaştırır. Uygulamayı gerçekleştirecek kişinin uzman olması kişiye özel saç çizgisi belirlenerek, saçların geliş yönünün ve sıklığının bilinerek mükemmel sonuçlar almanızı sağlayacaktır.
Pigmentasyonda Kullanılan Pigmentler Sağlığa Zararlı mıdır, Yan Etkisi Olur mu?
Pigmentasyon işlemi sırasında kullanılan tüm pigmentler bitkisel olup, herhangi bir yan etkisi bulunmamakla birlikte alerjenik cilt yapısına sahip kişilerin belli bir bölgede ufak bir test yapıldıktan sonra tedavilerine başlamaları tavsiye edilir.
Pigmentasyon İşleminden Ne Kadar Süre Sonra Günlük Rutine Geri Dönülebilir?
Uygulama sonrasında günlük rutininize dönmenizi zorlaştıracak herhangi bir durum ile karşılaşılmamakta olup, yaşam kalitenizi etkileyebilecek sonuçlara rastlanmaz.
Pigmentasyon Uygulaması Esnasında veya Sonrasında Acı Hissedilir mi?
Bölgesel anestezi uygulanan pigmentasyon tedavisi esnasında ve sonrasında herhangi bir ağrı hissedilmemektedir. Hassas vücutlarda yaşanabilecek ağrılar için doktorunuzun önerdiği ilaçların kullanılması tavsiye edilir.
Pigmentasyon ile Ekim Arasındaki Fark
Saç ve kaş ekimi operasyon süreçleri pigmentasyon işlemine göre daha ağrılı ve sonuçları uzun süre sonra gözlemlenebilen bir işlemdir.
Saç Ekimi Sonrasında Uygulanabilir mi?
Saç ekimi işlemi sonucunda daha sık bir görünüm elde etmek isteyen kişiler pigmentasyon işlemini de uygulatarak daha yoğun bir görünüm elde etmektedir.
Her ne kadar pigmentasyon işlemi cerrahi bir işlem olmasa da doktorunuzun, tıbbi ve estetik ekibinin tavsiye ve önerilere uymanız operasyonunuzun daha başarılı sonuçlanmasında büyük rol oynayacaktır. Ücretsiz Muayene için bizimle iletişime geçebilirsiniz.